Wie zijn wij

Wij zijn Sarah en Danny en wij zijn de bedenkers van Actileven. Hieronder stellen we ons voor.

SarahSarah

Hallo ik ben Sarah en ik ben 26 jaar. Morgen ben ik 27 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Danny. Ik werk in de gehandicaptenzorg en doe daar ook een opleiding in.

Tijdens mijn jeugd ben ik nooit echt heel slank geweest, maar ook niet super dik. Op de middelbare school droeg ik soms maatje 36 en soms maatje 38. Met het verstrijken der jaren ben ik langzaamaan gaan groeien en dan bedoel ik niet in de lengte helaas. Nadat ik ben gaan samen wonen ging het hard. De kilo’s vlogen eraan. Bij tijd en wijle waagde ik mij aan een dieetpoging. Sonja Bakker, Dr Frank, Weight Watchers, Atkins, you name it, I’ve done it. Ik begon elke keer bloedfanatiek, maar na een paar weken lonkte het lekkere eten weer en gaf ik het op. Die paar verloren kilo’s zaten er binnen no-time weer aan plus een paar extra. Het heeft me wat frustraties gekost en ook een hoop geld. Elke keer weer een dieetboek kopen en peperdure weekmenu’s volgen met exotische producten waar ik nog nooit van gehoord had. Dit ben ik dus helemaal zat en ik ben een methode gaan verzinnen die veel dichter bij mezelf blijft. Meer gericht op beweging en minder op voeding. Of deze methode werkt? De tijd zal het leren. Ik ga er in ieder geval helemaal voor en ik hoop dat er een aantal mensen zijn die met mij mee willen experimenteren.

Ik wil dus vooral meer gaan bewegen. Veel bewegen is geen gewoonte van mij. Als kind heb ik niet echt op een sport gezeten. Ik heb een paar lessen gymnastiek gevolgd, een paar lessen badminton en dat was het wel zo’n beetje. Ik vond het elke keer niet leuk en stopte er mee. Op mijn 17e ben ik gaan hardlopen in een hardloopgroep. Dit vond ik wel ontzettend leuk. Ik was er niet heel goed in, maar na elke training voelde ik mij fantastisch. Helaas zorgde vele blessures ervoor dat ik ermee gestopt ben en ik heb het helemaal laten verwateren. Soms probeerde ik weer het hardlopen op te bouwen, maar liep dan altijd te hard van stapel, raakte weer geblesseerd en gaf dan weer op.

DannyDanny

Ik ben Danny en ik ben 30 jaar. Ik heb de opleiding Sport en Bewegen afgerond. Momenteel werk ik in de buitenschoolse opvang. Ik verzorg daar veel sportlessen voor de kinderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen voldoende bewegen en dat ze enthousiast gemaakt worden voor sport.

Ik houd me nooit bezig met mijn gewicht. Ik heb een slanke bouw, let totaal niet op wat ik eet, maar kom toch niks aan.

Vanaf kleins af aan heb ik gevoetbald. Twee keer in de week trainen en in het weekend een wedstrijdje. Vanaf mijn 16e ben ik hierbij gaan hardlopen. Toen ik 26 jaar werd heb ik het voetballen vaarwel gezegd en ben mij volledig gaan richten op de loopsport. Ik train soms dagelijks en loop met regelmaat een wedstrijd. Sinds ruim een jaar geef ik training aan mijn eigen hardloopgroep. Ik vind het enorm leuk om mensen te motiveren om te gaan sporten. Zo ben ik met sport bezig op mijn werk, maar ook in mijn vrije tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s