Rondje Droogh

Vandaag heb ik mee gedaan aan een plaatselijke hardloopwedstrijd in Bodegraven, het Rondje Droogh. Deze wedstrijd is 4,6 kilometer lang en word al voor de 47e keer georganiseerd door de KPJ { Katholieke Plattelands Jongeren}. Een leuke wedstrijd waar aan de snelheid gewerkt kan worden.

Ik vertrok per fiets rond half twaalf van huis om me rustig in te schrijven. Dit jaar werd er ook weer voor een goed doel gelopen. Dit motiveert extra om snel te lopen naast het feit dat ik lopen gewoon heel leuk vind. Tijdens het inlopen kom ik veel bekenden tegen, waaronder mijn tweelingbroer Patrick. Door wat over andere dingen te praten neem ik de druk van de wedstrijd voor mezelf weg. Ik probeer me te concentreren op mijn loophouding en niet op de te verwachte eindtijd.

Na het startschot, waarna m’n broer snel vertrekt, kom ik vrij snel vooraan te lopen. Oké, de wind  zit het eerste stuk flink tegen maar gewoon doorgaan. Na een lang recht stuk is het links afbuigen. Hier staat de wind ook nog schuin op de kop. Nergens aan denken , gewoon doen is het motto. Verderop is het weer linksaf en nu staat de wind schuin in de rug. Dit voelt lekker aan en ik probeer mijn looppas kort te houden. Inmiddels voel ik wel dat ik ga winnen en dit zal na een laatste bocht naar links ook niet meer fout gaan. Uiteindelijk klok ik 15 minuten en 25 secondes op de 4,6 kilometer. Dit levert een eerste plek op, plus een waardebon voor de Hardloopwinkel en een vaantje. Mijn snelheid komt vandaag uit op 3:23 min/km oftewel 17,7 km/u. Met een tevreden gevoel vertrek ik per fiets samen met mijn broer huiswaarts.

kaart rondje droogh splits rondje droogh

Tot de volgende keer!

Sportieve groeten Danny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s