Beginnen met hardlopen

Ik kan mij op school nog goed de zogenaamde ‘Plassenloop’ herinneren. 1 of 2 keer per jaar gingen we met de les lichamelijke opvoeding naar de Reeuwijkse Plassen en liepen daar om één van de plassen heen. Dat was een rondje van ongeveer 5 km.

Wat had ik een hekel aan die lessen. Ik was op de middelbare school totaal niet fit. Ik kon misschien net 5 minuten achter elkaar hardlopen en daarna was ik zo vermoeid, dat ik de rest van het rondje moest wandelen.

Wie had gedacht dat ik een paar jaar later zou gaan hardlopen in een hardloopgroep. Ik in ieder geval niet. Ik dacht altijd dat hardlopen niet voor mij was weggelegd, hoewel ik wel altijd vol bewondering keer naar de hardlopers die voorbij kwamen. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat je een half uur achter elkaar zou kunnen rennen zonder helemaal ‘dood’ te gaan.

Ik was al een paar keer zelf begonnen met hardlopen met behulp van een hardloopschema, maar wanneer het echt zwaar werd gaf ik weer op. Ik kon me er gewoon niet toe zetten om naar buiten te gaan in de wetenschap dat het weer enorm zwaar zou gaan worden.

Net toen ik weer een keer had opgegeven, kwam er een flyer door de bus. Een lokale hardloopgroep bood een cursus aan voor de beginnende hardloper. Ik besloot me aan te melden. De hardloopgroep werkte voor mij als stok achter de deur. Samen met andere beginners afzien is makkelijker dan in je eentje. Je wilt immers niet onder doen voor de ander. Daarnaast kreeg ik van mijn trainster het belangrijkste advies wat je als beginnende hardloper kunt krijgen: langzaam lopen! Misschien een bekend advies, maar je weet pas echt wat langzaam lopen is, als iemand het voor doen. Langzaam is ook echt langzaam.

Wanneer je meer zelfdiscipline hebt dan ik. Kun je natuurlijk met een beginnersschema aan de slag. Maandag zal ik een schema plaatsen voor de absolute beginner. Vaak beginnen de bekende schema’s al gelijk met één minuut hardlopen, maar wanneer je als professioneel bankzitter daar mee begint, is dat al behoorlijk pittig. Blijf de site dus in de gaten houden.

Groetjes Sarah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s