Bieten uit eigen tuin.

Sinds dit jaar heb ik een mini moestuin. 2 bakken die ik heb ingericht volgens het concept van ‘De Makkelijke Moestuin’.

De bakken zijn op dit moment bijna leeg. Er staan enkel nog tomaten in en een paar bieten. Het blad van de bieten had ik al regelmatig gebruikt in salades, maar de bietjes zelf had ik me nog niet aan gewaagd. Tot vandaag.

Ik ben denk ik van de generatie van bietjes uit een potje, want ik had geen idee hoe ik ze klaar moest maken. Maar ook in het geval van bietjes klaarmaken is Google je beste vriend. Na de uitleg te hebben gelezen ging ik aan de slag.

Eerste stap: de bietjes oogsten. Altijd spannend om iets te oogsten wat onder de grond groeit. Het is toch een soort verassing wat er tevoorschijn komt. Ik vond 4 flinke bieten die ik binnen schoon maakte. Blad eraf, worteltjes eraf en schoon spoelen maar. Daarna in een flinke laag water koken. Na een minuut of 50 waren ze gaar. Even afspoelen met koud water zodat ik ze met mijn handen kon beetpakken. Nu kon ik het schilletje er makkelijk met mijn vingers afhalen. Daarna sneed ik ze in plakjes, een beetje peper en zout erop en smullen maar. Heerlijk! Heel anders dan uit een potje.

Later las ik op internet dat je tijdens het koken ook nog wat laurierblad aan het water kan toevoegen. Dat had mij ook wel lekker geleken. Dat ga ik dus een volgende keer doen. Jammer dat ik van het hele proces geen foto’s heb gemaakt. Nog weer een verbeterpuntje voor de volgende keer.

Wij hebben in ieder geval heerlijk gegeten vanavond. Jullie ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s