Pieterpad: van Hardenberg naar Ommen

Vandaag stond de wekker vroeg want we wilden om 8.15 de trein pakken naar Hardenberg. Vanuit daar zouden we de 9e etappe van het Pieterpad gaan lopen naar Ommen. Een route van 21 km. Een goed gevulde rugzak en hond ‘Guus’ gingen mee.

Helemaal volgens schema kwamen we om 10.20 uur aan in Hardenberg. Vanaf het station was het nog een paar honderd meter lopen naar het startpunt, maar toen konden we dan ook echt van start.

Al snel liepen we vanuit de stad de natuur in. De route was vandaag heel afwisselend. De ene keer liepen we langs weilanden om vervolgens weer stukken door het bos af te leggen. Het weer was ook heerlijk vandaag. De eerste kilometers hadden we de jas nog aan, maar hij kon al gauw uit.

Halverwege de route liepen we langs een boerderij waar de honden ons geen warm welkom heette. Guus kreeg een flinke uitbrander en gelukkig liep het allemaal met een sisser af, maar je staat toch even te trillen op je benen.

Op het laatste gedeelte van de route begonnen we onze benen toch wel te voelen. 21 km loop je natuurlijk niet iedere dag, dus het is elke keer toch weer een kleine uitdaging. Het was dan ook heerlijk om weer in de trein neer te ploffen en ons naar huis te laten rijden.

Bij thuiskomst hebben we onszelf getrakteerd op een patatje. Af en toe moet dat kunnen toch? En vandaag hadden we het zeker verdient. Nu heerlijk met de beentjes omhoog en vanavond maar op tijd het bed opzoeken.

Groetjes Sarah en Danny

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s