Verslag Vlinderloop Houten: zaterdag 12 september 2015

 

wedstrijd houten kaart

Vandaag was het vroeg uit de veren om deel te nemen aan de Vlinderloop in Houten. Een leuke wedstrijd waar ik regelmatig aan mee doe. Je kan daar kiezen uit vier afstanden: 5,2  km, 11,1 km, 15,2 km en 21,1 km. Vandaag koos ik ervoor om aan de snelheid te werken : 5,2 kilometer.

Na de auto rit was het inschrijven, wat bijpraten met bekenden en aan de warming up beginnen. Deze wedstrijd staat niet bekend als snel, maar toch kan je hier leuke tijden lopen.

Ook kan je van de omgeving genieten, een stuk langs  het water en je komt o.a. een golfbaan tegen. Kortom, een leuke route om langs te lopen. Zo beleef ik mijn sport weer optimaal.

Na het startschot om half twaalf begin ik gelijk snel om de koppositie te pakken. Op deze zaterdag is er ook een open dag van de brandweer. Wij worden gewaarschuwd van tevoren goed op te letten want het parcours is niet autovrij. Na een bocht naar links is het een stuk rechtdoor lopen en na 1 kilometer klok ik 3:09. Uiteindelijk kan ik het tempo goed door trekken en finish ik de 5,2 kilometer in een nieuw persoonlijk record van 17 minuten en 48 secondes.  Dat zijn 18 secondes sneller dan mijn oude tijd.

Het was weer een leuke wedstrijd voor mij. Ik heb weer aan de conditie gewerkt en mezelf kunnen uitdagen. Nu welverdiende rust.

Sportieve groeten Danny Binnendijk

wedstrijd houten splits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s