hardlooptraining 12 september

kaart training 12 september

Rond 16.00 uur vertrok ik vandaag voor een hardlooptraining. Een vreemde tijd voor mij want ik ben een echte ochtendloper.

Vandaag stond een training van 70 minuten op het programma met een hartslag tot 140. Dit is voor mij echt een lage hartslag en ik heb echt het gevoel dat ik héél langzaam moet lopen.

Ik ging voor een ‘rondje Put’ vandaag, een ‘beroemd’ hardlooprondje in Bodegraven, van een kleine 10 km. Ik wandelde eerst 3 minuten in en daarna begon ik aan m’n 70 minuten hardlopen. Ik liep eerst door het Limespark en daarna ging ik de boerderijweg op. Halverwege deze weg ligt een steile brug. Dat was dus even een kuitenbijtertje. Ik vervolgde mijn weg richting de Put van Broekhoven. Een waterplas waaraan het hardlooprondje zijn naam dankt.

Ik merkte dat ik hier aangekomen meer moeite had om m’n hartslag laag te houden en ik vertraagde dus nog wat meer mijn pas. Ik kwam uit bij de Rijn en sloeg daar linksaf. Lopend over het jaagpad passeerde ik fort Wierickerschans. Vanaf daar was het ongeveer nog een kwartiertje naar huis lopen. Na 1:17 uur lopen was ik nog niet helemaal thuis, dus het was nog 2 minuutjes extra uitwandelen voordat ik weer voor de deur stond.

splits training 12 september

Ik hoop dat mijn conditie snel wat verbeterd en ik dus met een lagere hartslag een redelijk tempo kan gaan lopen, want dit gaat voor mijn gevoel wel heel traag. Maar ik heb geduld, Rome is ook niet in één dag gebouwd. Ik houd jullie van mijn vorderingen op de hoogte.

Oh ja, morgen gaan Danny en ik weer een stuk van het Pieterpad lopen. De etappe voert ons van Hardenberg naar Ommen. Een verslag daarvan volgt morgenavond. Tot dan!

Groetjes Sarah

Een gedachte over “hardlooptraining 12 september

  1. Pingback: training 20 september | actileven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s