Mijn ochtendroutine

Ik begin mijn ochtend graag met een portie beweging. Zo kan ik goed wakker worden en het geeft me energie voor de rest van de dag. Tot nu toe deed ik altijd maar wat en ik sloeg ook wel eens een ochtendje over, maar sinds 1 september ga ik meer gestructureerd te werk.

1 september ben ik begonnen met de 30 day yogachallenge van doyouyoga op youtube. 30 dagen lang kun je yoga video’s volgen waarin je les krijgt van yogadocente Erin Motz. Het is niet specifiek voor de beginner, maar de video’s zijn goed te volgen. Daarnaast vind ik het prettig dat de video’s vrij kort zijn. De meeste variëren tussen de 10 en 20 minuten. Ik vind het een heerlijke manier om mijn lichaam langzaam te laten ontwaken.

Na een potje yoga is het tijd voor wat actie. Ik volg op het moment een aantal 30 day challenges van blogilates.

Deze challenges zijn kort maar effectief. Ik vind het leuk om te zien hoe je elke dag iets meer kunt dan de dag ervoor.

Ik sluit m’n ochtendroutine af met een 30 day plank challenge. Dit doe ik via een app op mijn telefoon. Een plank is een enorm effectieve oefening, maar het is belangrijk dat je hem goed uitvoert. Ik ben niet helemaal tevreden over de app. Ik vind hem te snel opbouwen. Ik kan nu de plank een minuut lang vasthouden en morgen moet ik gelijk al 1,5 minuut. Ik vraag me echt af of ik dat vol kan houden. Ik ga m’n best doen.

Hebben jullie ook een sportieve ochtendroutine? Of ben je niet zo’n ochtendmens?

Plaats een reactie