Verslag halve marathon Nieuwkoop: zondag 6 september

Op deze mooie zondag staat de halve marathon van Nieuwkoop op het programma. Vandaag is het goed weer om te lopen, niet te koud en niet te warm. Een prettige gedachte, gezieIMG_0843n de laatste jaren.  In het verleden was het vaak benauwd en erg warm. Prettige omstandigheden nu dus. Zeker als je ook wilt genieten van je sport en lekker wilt lopen. Waarom doe ik eigenlijk vandaag de halve marathon? Ik doe mee aan het Nieuwkoop circuit, waar om de beste regioloper word gestreden. Dit klassement gaat over drie lopen, waaronder dus Nieuwkoop.
Samen met mijn tweelingbroer Patrick schrijven wij ons op tijd in om een goede warming up te kunnen doen. Bij deze loop komen we ook wat bekenden tegen zodat de ontspanning overheerst. Om 13:15 uur worden we weggeschoten. Mijn doel van vandaag: niet te hard starten en kijken wat er mogelijk is in het tweede gedeelte van de race. Al gauw kom ik achter een man te lopen die de hele race voor mij zal blijven. DIMG_0842e 2e plek kan ik zelf van begin tot einde vasthouden. Het is gelukt, weer een mooie prestatie neergezet. Mijn tweelingbroer Patrick eindigt op een mooie 10e plek. Oké, tot zover de prestaties.

Gedurende de race lopen we door een mooi natuurgebied heen. We lopen vanuit Niewkoop o.a. door Noorden, Noordse Kop, Woerdense Verlaat, Oude Meije, Meije en terug naar Nieuwkoop. Kassen worden afgewisseld met groene weiden. Het is puur genieten. Terwijl ik zo loop besef ik dat ik toch een hele mooie hobby heb. Na de finish is het, terwijl ik andere mensen blij over de streep zie komen, nog gezellig napraten om vervolgens tevreden met mooie prijzen huiswaarts te keren.

Tot de volgende keer!

Sportieve groeten Danny Binnendijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s