Een sport uitgelicht: roeien

Roeien is een duursport en daardoor heel effectief als je af wilt vallen en je conditie wil verbeteren.

Als je wilt gaan roeien zijn er twee opties. De eerste is de leukste en dat is in een bootje in de natuur. Daar komt natuurlijk wel wat bij kijken. Ten eerste is een geschikte roeilocatie in de buurt wel handig en ten tweede moet er een boot aangeschaft worden. Een boot aanschaffen is natuurlijk niet goedkoop, maar hoeft ook niet de hoofdprijs te koste.

Het voordeel van roeien in de natuur is dat het zo leuk is en dat het dus niet snel zal vervelen. Daarnaast kan het ook uitdagender zijn omdat je te maken hebt met de elementen: regen, wind enz.

Een tweede optie is de sportschool induiken en je uitleven op een roeiapparaat. Heel effectief om de nodige calorieën te verbranden, maar misschien iets saaier. Daarnaast moet je een sportschool abonnement hebben.

Hoeveel calorieën verbrand je dan met roeien? Als je op de roeimachine flink je best doet verbrandt iemand van 75 kilo in een uur ongeveer 450 calorieën. Dat zijn bijna 8 appels!

Ga je een uurtje roeien in de natuur met een matige inspanning. (dus niet racen) dan verbrandt een persoon van 75 kilo 435 calorieën. Zeker de moeite waard dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s