Een sport uitgelicht: Atletiek

  1. De door een deelnemer geleverde prestatie wordt slechts erkend als deze is geleverd in een wedstrijd, die is gehouden onder auspiciën van de KNAU op een volgens artikel 66, lid 6 goedgekeurde voorziening of van een andere bij de IAAF aangesloten organisatie, waarbij gebruik gemaakt is van materiaal dat aan de regels voldoet.
  2. Deelname mannen en vrouwen c.q. jongens en meisjes Bij baanwedstrijden is het niet toegestaan mannen en vrouwen (senioren en veteranen) c.q. jongens en meisjes samen aan hetzelfde onderdeel te laten deelnemen. Op deze regel zijn twee uitzonderingen: Ingevolge artikel 4.d van het pupillenreglement is het voor pupillen jongens en meisjes wél toegestaan samen aan hetzelfde onderdeel deel te nemen. Met behoud van het gestelde in artikel 59, lid 1f kan de wedstrijdleider bij regionale wedstrijden met – naar zijn oordeel – geringe deelname aan een wedstrijdonderdeel wél toestaan dat jongens en meisjes junioren A of junioren B c.q. mannen en vrouwen (senioren en veteranen) samen aan datzelfde onderdeel deelnemen, een en ander met in acht name van het gestelde in artikel 49, lid 2.
  3. Gelijktijdig deelnemen aan meerdere onderdelen Als een deelnemer is ingeschreven voor zowel een loop- als een technisch onderdeel, of is ingeschreven voor meerdere technische onderdelen die gelijktijdig worden verwerkt, kan de betreffende scheidsrechter telkens voor één ronde – of bij hoog- en polsstokhoogspringen telkens voor één der drie mogelijke ronden per hoogte – een deelnemer toestaan bij het uitvoeren van zijn poging af te wijken van de volgorde, waartoe vóór de wedstrijd door loting is besloten. Echter, als de deelnemer vervolgens niet aanwezig is voor zijn poging, dan wordt die poging op het moment dat voor de poging de toegestane tijd is verstreken, beschouwd als zijnde overgeslagen.
  4. Puntentelling In wedstrijden waarbij het resultaat bepaald wordt door het scoren van punten, moet vóór de wedstrijd de methode van puntentoekenning tussen de deelnemende ploegen worden overeengekomen. Als voorbeeld kan onderstaande telling worden gebruikt: a. Bij deelname van twee ploegen ieder met twee deelnemers per onderdeel: 5 – 3 – 2- 1; b. Bij deelname van drie ploegen ieder met twee deelnemers per onderdeel, óf bij deelname van twee ploegen ieder met drie deelnemers per onderdeel, óf bij deelname van zes ploegen ieder met één deelnemer per onderdeel: 7 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1; c. In estafettes met twee ploegen: 5 – 2; In estafettes met drie ploegen: 7 – 4 – 2; In estafettes met zes ploegen: 7 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1.
  5. Diskwalificatie / uitsluiting Als een deelnemer tijdens een wedstrijd wordt gewaarschuwd, gediskwalificeerd of uitgesloten, moet in de einduitslag worden aangegeven welke regel uit dit of enig ander reglement is overtreden.
  6. Onsportief handelen Een deelnemer die onsportief handelt, stelt zich bloot aan diskwalificatie.

Op onderstaande link kan je een sportmoment zien die bijna elke Nederlander ,die van atletiek houdt, zich kan herinneren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s