Hardloopverslag

Op zaterdag  20 juni 2015 vertrek ik met goede bedoelingen richting het mooie Zevenhuizen. Ik ga daar lopen in het mooie gebied de “ Rottemeren”.

Ik vertrek op tijd zodat ik goede aandacht aan mijn warming up  kan besteden. Eenmaal opgewarmd schiet oud coureur Jan Lammers ons de 15 kilometer wedstrijd in. Daarvoor mag ik nog een vraag van een plaatselijke journalist beantwoorden. Hij stelt me de vraag hoe ik me heb voorbereid. Ik vertel kort dat ik de avond ervoor mee heb gedaan aan een tenniswedstrijd van de Bodegraafse sportontmoeting.

Okee, we zijn dus weggeschoten! Een andere loper pakt meteen een flink tempo waar ik de eerste honderd meters achter ga hangen. Na zo’n 400 meter ga ik hem voorbij en probeer gelijk een gat te maken. Dat lukt. Het gat blijft de eerste kilometers 200 meter.

Wat een mooi gebied en wat een lekker loopweer. Ik probeer tijdens het afzien ook te genieten van mijn sport. Dat lukt vandaag goed. Op de helft van de race met wat keerpunten gehad te hebben blijkt het gat niks veranderd te zijn. Goed doorgaan dus, Danny!

Een maal bij het 10 kilometerpunt komt de nummer 2 mij nog niet voorbij. Dit is voor mij het sein alles uit de kast te halen en snel naar de finish te gaan. Bij kilometer 14 lig ik nog steeds voor aan. Het moet nu gek gaan… Eenmaal het dorp inzicht kom ik uiteindelijk zeer tevreden over de finish in een tijd van 54:34. Vlak na die finish mag ik het ereschavot op om bloemen, een beker en een cheque in ontvangst te nemen. Tot de volgende keer!

Groeten Danny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s