Het Pieterpad

Van  dinsdag 9 t/m vrijdag 12 juni ben ik samen met Sarah en mijn hond Guus aan de eerste 4 etappes begonnen van het Pieterpad. Wat is het Pieterpad? Dit is een lange wandeltocht die loopt van het noordelijke Pieterburen tot de St. Pietersberg in Maastricht. We hadden in één woord fantastisch weer. Het warme weer bouwde zich per dag op; van 16 tot uiteindelijk tegen de 30 graden. Omdat wij veel wandelen lijkt dit pad ons een uitdaging om te halen. Okee, in 1 keer lukt niet, daar moet je teveel vrij voor nemen. Toch lopen wij in deze week al 69 kilometer weg van de 492 kilometer. Op dinsdag vertrekken wij per trein om de eerste dag 12 kilometer af te leggen. Na een lange reis, aangekomen in Winsum, pakten wij een bus om naar Pieterburen te gaan voor onze start. Eenmaal aangekomen pakten wij eerst een terras om het plezier wat nog meer op te wekken.  Daarna was het zover ;we liepen 12 kilometer naar onze eerste bestemming: Winsum. Een mooie route met een lange weg daarin bracht ons naar camping het Marenland. Zo konden wij onze eerste bevindingen bespreken. Verder was het die avond nog eten halen, de hond nog uitlaten en naar bed.

Fris en fruitig was het opstaan voor onze tweede dag/etappe. Deze woensdag brengt ons 19 kilometer verder naar de mooie stad Groningen. Opnieuw een schitterende route die ons weer een stap dichter bij ons einddoel brengt. We wandelen een rustig tempo en genieten wat we om ons heen zien. Ook houden we rekening met de hond. Een extra rustpauze komt goed van pas voor Guus. In de namiddag bereiken we ons doel; Hotel Friesland in Groningen. Een goed hotel met een goede basis aan kwaliteit; douche, bed, tv en wc. De rest van deze dag benutten wij met een drankje op een terras { uitzicht op de Martinitoren }. Ook gaan wij nog uit eten. Daar zien wij ook nog Jacques d”Ancona eten. Vervolgens gaan wij voldaan slapen om uit te kijken naar de derde dag.

De derde dag, donderdag, moet ons 21 kilometer brengen vanuit Groningen naar Zuidlaren. Het is inmiddels al een stuk warmer geworden maar de wind brengt toch wat frisheid. Wederom een schitterende route die ons naar een perfect hotel zal brengen. We zien van alles onderweg; natuur, mooie huizen, afwisseling in landschap! Ook met Guus gaat het goed; hij volgt goed en heeft energie. Eenmaal aangekomen in Zuidlaren frissen we ons op met een heerlijk bad. Vervolgens doen we een boodschap voor de dag erna. We sluiten de dag af met een heerlijke grote pizza. Daarna keren we terug naar het hotel om nog een groot gedeelte van de film King Kong te kijken. Deze film kijken we niet af omdat de volgende ochtend de wekker vroeg zal staan….

Om zes uur gaat de wekker op deze vierde dag, de vrijdag. Deze dag zal zeer warm verlopen, daarom kiezen we ervoor zeer vroeg weg te gaan om de hitte voor te blijven. Een goede keus zal achteraf blijken. Tijdens onze laatste tocht deze week { 18 kilometer }, blijkt Guus heel veel in de schaduw te willen liggen. We houden dan ook extra pauzes. Tussen half twaalf en twaalf uur bereiken we ons einddoel: Rolde. We hebben daarnet voor nog een lekker ijsje genomen plus wat te drinken. Zo hebben wij ons prima vermaakt deze week. Het gaat ons dan ook niet om hoe snel we wandelen maar de reis er heen is veel belangrijker!! Dat was wel onze eindconclusie die we trokken tijdens onze terugreis. Op naar de volgende etappes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s