Recept: Bananencake

Een lekker recept dat ik tegen kwam op internet.

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 2 grote, rijpe bananen, circa 400 g in totaal, met de schil gewogen
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g lichtbruine ruwe rietsuiker
  • 6 el zonnebloemolie
  • 6 el halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 125 g sultanarozijnen

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm met een diameter van 18 cm in en bedek de bodem met bakpapier. Schil de bananen en plet ze met een vork.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en roer de suiker erdoor. Klop de olie, de melk en de eieren goed en voeg ze toe aan het bloemmengsel. Roer de rozijnen en de geprakte bananen erdoor, en giet het mengsel dan in de bakvorm.
  3. Bak de cake 50-55 minuten of tot hij goed is gerezen en een vleespen die u in het midden steekt, er schoon weer uit komt. Laat 15 minuten afkoelen, maak de cake dan met een mes los van de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. U kunt de cake in een luchtdichte doos tot 4 dagen bewaren.

Pluspunten

• Deze cake bevat veel minder suiker dan de traditionele bananencake. Door zonnebloemolie in plaats van boter te gebruiken, zitten er ook minder verzadigde vetzuren in. * • Bananen zijn een goede bron van energie en van kalium, dat belangrijk is voor de spieren en de zenuwen en dat de bloeddruk helpt regelen.

Bron: allrecipes.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s