Een sport uitgelicht: voetbal

Spel uitleg:

Voetbal wordt gespeeld door 2 teams. Beide elftallen bestaan uit een keeper en 10 veldspelers. Er wordt 90 minuten gespeeld over 2 x 45 minuten. De rust bedraagt 15 minuten. Een team mag 3 keer een wissel toe passen. Wie na 90 minuten de meeste doelpunten heeft gescoord, wint. De scheidsrechter moet de wedstrijd in goede banen leiden.

Kaarten:

Een speler kan zowel een gele als een rode kaart oplopen. Een gele kaart wordt gegeven als een speler niet de bal maar een andere speler neer haalt. Bij een herhaling van deze overtreding wordt er rood gegeven en moet de speler het veld verlaten. Er kan ook direct een rode kaart gegeven worden door een zware overtreding, zoals met gestrekt been in komen, slaan en/of spugen naar de tegenstander.

Coach:

De coach staat gedurende de wedstrijd langs de lijn voor of in zijn dug out.  Hij mag in een afgebakend vak de spelers coachen maar zich niet bemoeien met de beslissingen van de scheidsrechter en zijn assistenten. In de rust heeft de coach de tijd om zaken op orde te stellen.

Keeper:

De keeper is anders als een veldspeler omdat o.a.:

1} hij de bal mag raken met zijn handen { binnen het 16 meter gebied }

2} een ander outfit aan heeft.

Publiek:

Het publiek kijkt toe in een stadion. Het ene stadion is groter dan het andere. De capaciteit van een stadion is dus verschillend. Net zoals de vorm van een stadion: met of zonder dak.

Tot zover een aantal punten uit de sport voetbal. Hieronder kan je op een link klikken. Een historisch Nederlands voetbalmoment die vele mensen nog kunnen herinneren. Veel plezier met kijken. Tot de volgende keer!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s