Griekse aardappelsalade

Het lekkere zomerweer schijnt er nu toch echt aan te komen. Na een warme dag is een salade op tafel altijd lekker. Dit recept vond ik op de site van de AH.

Ingrediënten (op basis van 4 personen)

  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 1 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
  • 1 citroen
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 tl dragon
  • 1 teen knoflook

Bereiden

1. Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. en kook in water met zout in 10 min. gaar. Giet af, doe in een ruime kom en laat in 10 min. afkoelen tot lauwwarm.

2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Laat de kaasblokjes uitlekken en meng met de komkommer en tomaat door de aardappel.

3. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de yoghurt, dragon en het citroenrasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de yoghurtdressing voorzichtig door de aardappelsalade en serveer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s