Een sport uitgelicht: hockey

Een rubriek die elke donderdag langs zal komen. Elke week kies ik een sport waarin ik wat beknopte regels vertel over de sport zelf maar ook kom ik met een leuk verhaal uit de historie.

Hockey:

Wat is hockey? Hockey is een spel waarbij twee teams van elk elf spelers tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick. Met die stick slaan, pushen of stoppen ze de bal. Je mag de bal alleen met de platte kant van je stick spelen. Dus niet met je voet of met je lichaam. Ook moet de bal in het veld blijven. Hockey speel je meestal op kunstgras. Doel van het spel is zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Liefst meer dan je tegenstander natuurlijk!

Teams

Voor hockey heb je twee teams nodig. Een team heeft elf spelers. Een wedstrijd mag beginnen als er minimaal acht spelers per team zijn.

Hoe lang duurt een wedstrijd?

Je speelt twee helften van 35 minuten. Na de eerste helft heb je een pauze van 5 minuten.

Wanneer scoor je?

Je scoort als: – je de bal binnen de cirkel speelt of – de bal is geraakt door je tegenstander en de bal helemaal over de doellijn gaat. Je hebt gewonnen als je met je team de meeste doelpunten hebt gemaakt! Als beide teams geen doelpunten hebben gescoord of evenveel doelpunten hebben, is het gelijkspel.

Spelers wisselen

Je mag spelers die niet in het veld staan altijd wisselen met spelers in het veld. Behalve als er een strafcorner wordt genomen, dan mag je niet wisselen. Je mag spelers zoveel en zo vaak wisselen als je wilt. De speler die in het veld komt, mag pas het veld inlopen als de andere speler uit het veld is. Je wisselt binnen 3 meter van de middenlijn. Keepers mogen wel wisselen vlakbij hun doel.

Natuurlijk zijn er nog meer regels die gelden met betrekking tot hockey. Hier onder volgt een link waar jij een mooi historisch moment kan bekijken. Nederland is namelijk een grote naam in de wereld als het om hockey gaat. Veel kijk plezier en ik hoop dat je wat hebt opgestoken van deze sport. Tot volgende week!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s