Het weegmoment

Het is weer maandag, tijd voor het mentale weegmoment.

Weer een week verder en het gaat goed. Ik voel me al een stuk fitter en misschien verbeeld ik het me, maar m’n broek lijkt toch al iets minder strak te zitten. Al met al een positief verhaal dus.

Ik heb me vooral gericht op het meer bewegen en niet zozeer op m’n eetpatroon. Is het bewegen dan nu al een gewoonte voor me geworden. Nee helaas, dat is het nog niet. Het basisbewegingsschema gaat goed. Je komt met je dagelijkse bezigheden al gauw aan 30 minuten bewegen. Alleen wanneer ik een luie zondag houdt moet ik er wat meer moeite voor doen.

Het bewegingsschema van stap 2 is uitdagender. De meeste dagen gaat het prima en vind ik het hartstikke leuk om te doen, maar er zijn ook dagen bij dat ik niet van de bank te sleuren ben. Gelukkig heb ik mijn personal coach bij me in huis wonen die mij een spreekwoordelijke schop onder mijn kont kan geven. Ik besef dat ik daarmee mazzel heb, want als ik die niet zou hebben weet ik zeker dat ik al een aantal keer gesmokkeld zou hebben.

Gisteren heb ik naar het programma Obese gekeken op RTL 4. Geweldig wat mensen in een jaar tijd kunnen bereiken. Zij doen dit natuurlijk niet alleen en hebben een heel team van begeleiders, coaches, diëtisten en psychologen om hun te helpen. Eigenlijk zal iedereen die kampt met overgewicht en af wil vallen zo’n team moeten krijgen. Een strijd tegen de kilo’s voeren in je eentje valt niet mee, maar met een beetje hulp en een stok achter de deur wordt het al ietsje makkelijker.

Ik krijg mijn hulp en de stok achter de deur van Danny. Zoek in je omgeving of online ook hulp of een stok achter de deur. Dit kan iedereen zijn. Je mag natuurlijk ook altijd op deze blog reageren voor een luisterend oor en/of een schop onder je kont.

Groetjes Sarah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s