Het weegmoment

Het weegmoment is voor veel mensen op maandag (en voor nog meer mensen iedere dag). Ik wil af van die obsessie voor de weegschaal. Mijn weegmoment wordt een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op de komende week. Het wordt een moment van bezinning. Wat heb ik bereikt? Waar sta ik nu? Hoe voel ik me hierbij?

Klaar voor de start…AF! En we zijn begonnen. Of in ieder geval, ik ben begonnen. Ik hoop dat in de komende weken meer mensen zich aansluiten. Samen naar een doel toewerken werkt immers meer motiverend dan alleen.

Ik ben vanochtend toch op de weegschaal gaan staan. ik wilde graag weten wat mijn startgewicht was. Nou die viel toch wat tegen. Direct na het wegen gaf mijn weegschaal aan dat de batterijen op waren. Nou dat zegt wweegschaalel genoeg toch. Ik ga dus geen nieuwe batterijen kopen voor de weegschaal, want voorlopig kom ik er niet meer op. Wil ik op een gezond gewicht komen moet ik toch ruim 10 kilo afvallen. Nou ja, we hebben de tijd. De rest van m’n leven als het goed is.

Hoe voel ik me op het moment dat ik op de weegschaal sta en die cijfers te zien krijg? Ik voel iets van onvrede bij mezelf, anders zou ik mezelf ook niet willen veranderen. Een gedeelte van die onvrede kan ik inderdaad gebruiken om gemotiveerd te blijven in het veranderen van mijn levensstijl. Maar de onvrede moet ook niet te groot worden. Met andere woorden: ik moet niet te streng zijn voor mezelf. Enkel negatieve gedachten hebben een verlammend effect en staan elke vorm van verandering in de weg.

Dus wees trots op wie je nu bent en wat je hebt bereikt en erken dat je een ‘work in progress’ bent. Er blijven altijd verbeterpunten, maar elke stap is er één op weg naar een verbeterde versie van mezelf. Met de nadruk op ‘mezelf’. Ik hoef niet een compleet ander mens te worden om een beter persoon te zijn. Ik moet gewoon mezelf telkens een upgrade blijven geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s