Verslag van een hardloopwedstrijd

Ik loop regelmatig een hardloopwedstrijdje. Om jullie eens een beeld te geven van hoe het er bij een wedstrijdje aan toe gaat heb ik een verslagje gemaakt.

Op zaterdag 18 april 2015 vertrok ik alleen per auto richting het rustige Kamerik. Ik ging niet te vroeg van huis zodat de wachttijd tot de start niet te lang was. Eenmaal aangekomen zag ik gelijk een van mijn hardloopvrienden Jan. We liepen samen richting inschrijftafel. Ik koos vandaag voor een 5 kilometer (die eigenlijk een 5,1 km was) aangezien ik op 12 april nog de Marathon van Rotterdam had gelopen. Ik wilde dus niks forceren.

Na een gezamenlijke warming up met Jan ging ik bij de startstreep staan. Zo om me heen kijkend zag ik wel wat snelle jongens maar ik ging van eigen kracht uit. Ik ging in het begin achter een jongen aan die ook snel weg ging. Na enkele honderden meters kon ik hem voorbij gaan. Mensen inhalen geeft altijd een extra boost en op een recht stuk langs de Wetering waar de wind tegen stond merkte ik dat ik deze wedstrijd kon winnen. Bij de Kanis kerende kreeg ik de wind vol in de rug om zo mijn 8e overwinning van dit kalenderjaar te pakken. Ik klokte uiteindelijk 17:07, een persoonlijk record. Ik mocht  een mooie beker en een heuse Kamerikse kaas meenemen naar huis.

Het is een heerlijk gevoel wanneer je een sportieve prestatie hebt geleverd. Je zou denken dat je vermoeid ben van de inspanning, maar het tegendeel is waar. Met hernieuwde energie kon ik in de auto stappen richting huis, waar een welverdiende douche op mij wachtte.

Groeten Danny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s