Uiensoep

Ingrediënten:

  • Klontje boter
  • 500 gram uien in halve ringen
  • 1 teentje knoflook of knoflookpoeder
  • 1 liter water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • Laurierblad (optioneel)
  • Eventueel zout en peper

Stap 1:

Doe het klontje boter in een pan met dikke bodem. Laat het smelten, maar niet heel bruin worden.

Stap 2:

Doe de uien in de pan en laat ze glazig worden. Pas op dat ze niet te bruin worden, dan wordt de smaak wat bitter.

Stap 3:

Pers het teentje knoflook uit en fruit het een minuutje met de uien mee.

Stap 4:

Doe het water, de 2 runderbouillonblokjes en het laurierblad in de ban en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes doorkoken en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Lekker met een half stokbrood met kruidenkaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s